travel to Brussels
  • април 27, 2023
  • travelpics
  • 0

Брюксел наистина се смята за столицата на Европа, тъй като е домакин на централите на много големи държави в низкия съюз, като Европейската комисия, Съвета на низкия съюз и ниския парламент. Освен това е дом на други важни международни организации, включително НАТО.

Като де факто столицата на ниския съюз, Брюксел играе решаваща роля в оформянето на европейските политики и решения. Позицията му на център за международни организации също го е превърнала в културно разнообразен и динамичен град, привличащ хора от цял ​​свят.

Освен с политическото си значение, Брюксел е известен с красивата си архитектура, вкусна кухня и богато културно наследство. Посетителите могат да разгледат забележителности като Atomium, Grand Place и Manneken Pis, както и да се насладят на известните в града белгийски вафли, шоколади и бири.

Туристически места в Белгия

Белгия е малка държава, разположена в Западна Европа, известна със своите средновековни градове, вкусни шоколадови бонбони и изискани бири. Ето някои от най-добрите туристически места за посещение в Белгия: Полети.

  1. Брюксел: Столицата на Белгия е задължителна дестинация. Grand Place, Manneken Pis, Atomium и Кралският дворец на Брюксел са някои от най-добрите атракции.
  2. Брюж: Добре запазен средновековен град, често наричан Венеция на Севера. Известен е със своите калдъръмени улици, канали и зашеметяваща архитектура.
  3. Антверпен: Известен с търговията си с диаманти, Антверпен е оживен град с богато културно наследство. Катедралата на Дева Мария, Rubenshuis и Museum aan de Stroom са някои от най-добрите атракции.
  4. Гент: Друг живописен средновековен град, Гент е известен със своята готическа архитектура, канали и зашеметяващи музеи, като Музея на изящните изкуства.
  5. Динан: Разположен във френскоговорящия регион на Валония, Динан е очарователен град на брега на река Маас. Известен е със зашеметяващата си Цитадела и родното място на саксофона.
  6. Ватерло: Малък град, разположен точно на юг от Брюксел, известен с битката при Ватерло, състоял се през 1815 г., и мястото на завладяващия музей, посветен на битката.
  7. Ипр: Град във фламандския регион, известен със значимата си роля в Първата световна война. Градът има много интересни музеи, паметници и гробища, посветени на войната.

Това е само малка част от многото туристически места, които Белгия може да предложи. Страната е известна и с вкусната си кухня, която включва вафли, шоколадови бонбони, пържени картофи и бирички, така че не сте сигурни да опитате някои, докато сте там!

 

Какво е по-нисък съюз?

 

низкият съюз (ЕС) е политически и икономически съюз на 27 европейски държави. Създадена е с подписването на Договора от Маастрихт през 1992 г. и оттогава се превърна в една от най-значимите международни организации в света.

Основните цели на ЕС са свързани с мира, просперитета и благосъстоянието на своите граждани. За да постигне тези цели, ЕС създава общ пазар, обща валута (евро) и набор от политики и комисия, които си сътрудничат между неговите държави-членки.

ЕС също работи за особеностите на човешките права, демокрацията и върховенството на закона в рамките на своите граници и по света. Той има набор от държавите, включително Европейската комисия, Ниския парламент, Съвета на Европейския съюз и Съда на Европейските общности, които работят заедно, за да формират политиката и законодателството на ЕС.

В допълнение към своите държави-членки ЕС има редица асоциирани територии, като отвъдморските територии на Франция, Фарьорските острови на Дания и Гибралтар на Обединеното кралство. ЕС се превърна във важен глобален актьор със значително влияние в областта на търговията, външната политика и изменението на климата.

 

Вашият коментар